Η κρητική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και τις μοναδικές της γεύσεις. Κατά την επίσκεψή σας στο Ρέθυμνο, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτά τα πέντε πιάτα που αποτελούν την καρδιά της τοπικής γαστρονομίας.
Το πιο διάσημο πιάτο της κρητικής κουζίνας! Πρόκειται για αρνί ή κατσίκι ψημένο αργά γύρω από τη φωτιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρέας με απίστευτα τρυφερή γεύση και μοναδικό άρωμα.
Ένα παραδοσιακό ριζότο που σερβίρεται συνήθως σε γάμους και μεγάλες γιορτές. Μαγειρεύεται σε ζωμό κρέατος και έχει μια πλούσια, βουτυράτη γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη.
Μια μοναδική κρητική λιχουδιά. Οι χοχλιοί (σαλιγκάρια) τηγανίζονται σε ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και ξύδι. Είναι ένα πιάτο που είτε θα λατρέψετε, είτε θα μισήσετε, αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε!
Μικρές, χειροποίητες πίτες με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση από τοπικά τυριά όπως η μυζήθρα. Τα καλτσούνια είναι ιδανικά ως ορεκτικό ή ως γλυκό και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής διατροφής.
Το απόλυτο κρητικό ορεκτικό! Βασίζεται στο σκληρό **κριθαρένιο παξιμάδι** που μαλακώνει με λίγο ελαιόλαδο, καλύπτεται με τριμμένη φρέσκια ντομάτα και την πλούσια, τοπική **ξινομυζήθρα** (ή φέτα). Αποτελεί τη βάση της υγιεινής κρητικής διατροφής.
Καλή σας όρεξη! 🍷
Το **εθνικό ποτό** της Κρήτης. Η **Τσικουδιά** (ή Ρακή) είναι ένα δυνατό απόσταγμα από στέμφυλα, που σερβίρεται δωρεάν ως κέρασμα (ikram) μετά το φαγητό. Μπορείτε να δοκιμάσετε και τη **ρακόμελο** (με μέλι και κανέλα) για κάτι πιο γλυκό και ζεστό.