x-mas

2017-2018

Ο Δήμος Ρεθύμνης - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνης, σας παρουσιάζουν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 18 ημερών, που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των εορταστικών δράσεων του Δήμου: Την «Παιχνιδοχώρα» - το Εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη στο Ρέθυμνο!
Στόχος της προσπάθειας είναι, σε συνέχεια και σε συνδυασμό των Χριστουγεννιάτικων χωριών που ετοιμάζουν εθελοντές στο « Χωριό του Αι Βασίλη του 16ου Δημοτικού» , στα «Χριστούγεννα στον Κόσμο του 7ου Δημοτικού», και άλλοι στο Ρέθυμνο, να δημιουργηθεί μία πρωτόγνωρη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για όλη την οικογένεια στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, με μοναδικές παροχές, παιχνίδια και δραστηριότητες, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της Κρήτης.
Από το βραδάκι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017 και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2018, καθημερινά από τις 10:30 έως τις 21:00, επαγγελματίες και εθελοντές , θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ως τα ξωτικά των Χριστουγέννων και βοηθών του Αϊ-Βασίλη, για να μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων από την καρδιά της Κρήτης, το Ρέθυμνο, σε όλη τη Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Ολόκληρο το Σπίτι Πολιτισμού και κάθε γωνία της πλατείας Μικρασιατών, θα μεταμορφωθούν στο πιο φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο χώρο της Κρήτης! Παράλληλα , για όλη την περίοδο, ξωτικά και νεράιδες θα ξεφεύγουν από τη βάση τους και θα στήνουν Χριστουγεννιάτικες δράσεις σε όλη την πόλη – και όχι μόνο...
Προκειμένου η προσπάθεια αυτή να οδηγηθεί σε επιτυχία και να αποτελέσουν τα φετινά Χριστούγεννα μία πραγματικά αξέχαστη περίοδο για μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Ρεθύμνης σας προσκαλεί σε συνάντηση με βάση τη διερεύνηση συνεργασιών με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα, και στόχο τη θερμή συμμετοχή και συνεργασία όλων . Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 16/11/2017 και ώρα 13:30
Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ) ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Αρκαδίου 48-50, 74 100, Ρέθυμνο, Τηλ.: 28310 40152-50, Fax : 28310 40149
e-mail: paixnidoxora.reth@gmail.com, politismos@rethymno.gr, gramatia@kedir.gr
Οι διοργανωτές φιλοδοξούν η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας, όλων όσων θέλουν να συνεισφέρουν σε ιδέες, τεχνογνωσία και δράσεις. Στόχος, όπως πάντα είναι, η συνεργασία όλων προς όφελος όλων.
Οι προτάσεις για δράσεις και δηλώσεις συμμετοχής στην Παιχνιδοχώρα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 22.11.2017
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, το Ρέθυμνο μπορεί να γίνει φέτος ο καλύτερος Χριστουγεννιάτικος προορισμός , πόλος έλξης επισκεπτών από κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας, καθιστώντας την «Παιχνιδοχώρα» - το Εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, ως το πιο φιλόδοξο Χριστουγεννιάτικο θεματικό έργο της Κρήτης !
Από το Γραφείο Χριστουγέννων – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:28310 40152-40150, 6936933180 Email: paixnidoxora.reth@gmail.com, politismos@rethymno.gr,

 

 

2016-2017

Santa Χιόνια

Ξεκινώντας από το κέντρο τής Κρήτης το Ρέθυμνο για ρεβεγιόν στο Γερακαρι στο Δήμο Αμαρίου alexander hotel 

...σε ένα υπέροχο ιστορικό χωριό ....

 

 

«λευκή» Πρωτοχρονιά

στο χωριό πού τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη χάρις στο επενδυτή Γιάννη Γενεραλη ...

 

 

 

 

 

 

Η καιρικές συνθήκες ...

... πληροφορίες πού είχαμε για την διαδρομή... χρειαζόταν μεγάλη προσοχή στην οδήγηση. και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας  στο αυτοκίνητο ...!!! 
Το Explorer Rethymno τοποθέτησε μια κάμερα για να  είστε και εσείς συνεπιβάτες στο ταξείδι της αναβάσεις για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν .

Είναι γεγονός Λευκή Πρωτοχρονιά...

...ένιωθα ότι η λευκή κυρία ήταν έτοιμη να με υποδεχτεί... Κρήτη.... ντύθηκε στα άσπρα ...δείτε το βίντεο...

...φυσικά νιώθουμε την υποχρέωση όπως κάνατε και σείς πού μοιραστήκατε  με μια φωτογραφία τής στιγμής  ... με ένα Βίντεο ...στο φατσο βιβλίο  ...σε  ιντερνέτ ... έτσι και εμείς θα σάς μεταφέρουμε στο διήμερο εξερεύνησης και διασκέδασης στο παραδοσιακό χωριό τής Κρήτης,,,

....και τού Αλεξάντερ Χοτελ  το ρεβεγιόν ... 

φωτογραφίες ρεπορτάζ

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πλάι στο τζάκι...

 

 

 Καλή χρονιά σε όλους!!! Σας. Ευχόμαστε ότι καλύτερο!!! Καλή χρονιά σε όλους!!! Σας. Ευχόμαστε ότι καλύτερο!!!

Συμβαίνει τωρα 31 -12-2016/ -15.00μμ

 

 

30 -12-2016

Καλή χρονιά σε όλους!!! Σας. Ευχόμαστε ότι καλύτερο!!! Να προσέχετε Στον δρόμο !!! και για όσους ανεβείτε Στα χιόνια χωρίς αλυσίδες, να σάς θυμίσουμε ότι προχωράμε με ταχύτητα σταθερή.- ! και χρησιμοποιήστε Πρώτη Και Δευτέρα (Ταχύτητα) . .Δεν πατάμε φρένο στον χιονισμένο δρόμο και αν χρειαστεί να θυμόμαστε ότι το αυτοκίνητο μάλλον θα γλιστρήσει . !!! Αν η ροδες τού αυτοκινήτου κολλήσουν στο χιόνι τότε χρησιμοποιήστε τα χαλάκια τού οδηγού και τού συνοδηγού, βάζοντάς τα στης ροδες πού έχουν κολλήσει στο χιόνι. Το ντεπόζιτο τού αυτοκινήτου γεμάτο...γιατί μπορεί να χρειαστεί να μείνετε πολύ ώρα μέσα στο αυτοκίνητο και η θέρμανση απαραίτητη. Δεν μιλάμε στο κινητό η μουσική στην καμπίνα σε χαμηλή ένταση και τα δύο χέρια στο τιμόνι Και μην ξεχνάτε ζώνες και τα παιδιά στο πίσω κάθισμα!!!!!!! 
.Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο και ότι και αν κάνετε να περάσετε σούπερ !!! 
Καλή Χρονιά!!!!!!!!!Καλή χρονιά σε όλους!!! Σας. Ευχόμαστε ότι καλύτερο!!! Να προσέχετε Στον δρόμο !!! και για όσους ανεβείτε Στα χιόνια χωρίς αλυσίδες, να σάς θυμίσουμε ότι προχωράμε με ταχύτητα σταθερή.- ! και χρησιμοποιήστε Πρώτη Και Δευτέρα (Ταχύτητα) . .Δεν πατάμε φρένο στον χιονισμένο δρόμο και αν χρειαστεί να θυμόμαστε ότι το αυτοκίνητο μάλλον θα γλιστρήσει . !!! Αν η ροδες τού αυτοκινήτου κολλήσουν στο χιόνι τότε χρησιμοποιήστε τα χαλάκια τού οδηγού και τού συνοδηγού, βάζοντάς τα στης ροδες πού έχουν κολλήσει στο χιόνι. Το ντεπόζιτο τού αυτοκινήτου γεμάτο...γιατί μπορεί να χρειαστεί να μείνετε πολύ ώρα μέσα στο αυτοκίνητο και η θέρμανση απαραίτητη. Δεν μιλάμε στο κινητό η μουσική στην καμπίνα σε χαμηλή ένταση και τα δύο χέρια στο τιμόνι Και μην ξεχνάτε ζώνες και τα παιδιά στο πίσω κάθισμα!!!!!!! .Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο και ότι και αν κάνετε να περάσετε σούπερ !!! Καλή Χρονιά!!!!!!!!!

Στα λευκά "ντύθηκε" η Κρήτη

Φωτογραφίες Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 Ρέθυμνο Κρήτης  στο Γερακάρι 

 Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν είναι Χριστούγεννα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με τα top 20 χριστουγεννιάτικα τραγούδια Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν είναι Χριστούγεννα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με τα top 20 χριστουγεννιάτικα τραγούδια

 

 Το 2017 θα καθυστερήσει  

 Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης που ρυθμίζει το επίσημο ρολόι της Γης προσθέτει ένα επιπλέον, εμβόλιμο δευτερόλεπτο στο τέλος της 31ης Δεκεμβρίου.

προκειμένου να συγχρονιστούν τα ατομικά ρολόγια με τον λεγόμενο αστρονομικό χρόνο, ο οποίος εξαρτάται από τη μεταβαλλόμενη ταχύτητα με την οποία περιστρέφεται ο πλανήτης…

 όπως ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες το αμερικανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο.


 H Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού, ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο θα προστεθεί στη στάνταρτ διεθνή ώρα στις 11.59 το βράδυ στις 31 Δεκεμβρίου
Η προσθήκη θα διορθώσει την απόκλιση που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην αστρονομική ώρα, η οποία υπολογίζεται με βάση την περιστροφή της Γης (UTC), ένα στάνταρτ που βασίζεται σε μετρήσεις από ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο.

             

 

Φωτορεπορτάζ

Ο Άγιος Βασίλης  ήρθε στο Νηπιαγωγείο! για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή  στο Γερακάρι της Κρήτης…  με ένα πρωτότυπο τρόπο

 Όχι ένας , ούτε δύο, αλλά τρείς …

 Του  Καρνέρακη ειναι …. εχει στην κατοχή του τον μοναδικό γάιδαρο της περιοχής

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!! 

Δήμος Αμαρίου, Περιφέρεια Κρήτης, Ρέθυμνμο

20-12-2016

 

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων δήμου Ρεθύμνης 

Χριστούγεννα στην Κρήτη

To Santa Run Χανιά.  www.santarunchania.com

Φέτος, ο Άγιος Βασίλης θα έρθει στα Χανιά την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου!

Το Σπίτι του Santa Run έχει ήδη ανοίξει και σας περιμένει πιο όμορφο από ποτέ, γεμάτο δωράκια και ενθύμια για εσάς και για τους φίλους σας, στην πλατεία Χορτατσών 9, στο πλάι της Αγοράς.
Ώρες λειτουργίας:
Από 1 έως 17 Δεκεμβρίου,
10.00 – 14.00 και
18.00 – 21.00 (εκτός Δευτέρας και Τετάρτης)
τα Σάββατα 10.00 – 15.00.
Από 18 έως 24 Δεκεμβρίου,
10.00 – 21.00 (25 Δεκεμβρίου κλειστά).
Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, 9.00 – 12.00.
Από 27 έως 31 Δεκεμβρίου,
11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00.
Φέτος εκτός από τη συμμετοχή σας, με δωρεά ανά συμμετοχή από 15 ευρώ (μετά τις 19 Δεκεμβρίου, 20 ευρώ), διατίθενται και παιδικές συμμετοχές, για παιδιά από 4 χρόνων (δωρεά ανά συμμετοχή 10 ευρώ) για τους μικρούς φίλους του Santa Run.

Ίσως, όμως η πιο μεγάλη έκπληξη για τους φετινούς Santa runners να είναι το μεγάλο πάρτι αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στο 6ο Santa run Χανιά, το οποίο θα ακολουθήσει στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Οι Onirama θα έρθουν στα Χανιά μόνο για εμάς και σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ και το Δήμο Χανίων θα δώσουν μια σούπερ συναυλία!

* Μην ξεχνάτε και τη σημαντική χορηγία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ: Για τους συμμετέχοντες που έρχονται στο Santa Run Χανιά εκτός Χανίων, από περιοχές της Κρήτης, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ προσφέρει έκπτωση 50% με την επίδειξη της απόδειξης πληρωμής για τη συμμετοχή σας και της αστυνομικής σας ταυτότητας.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ώρα : 18.00

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων.

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Λύκειο Ελληνίδων Χανίων

 

Το κυνήγι του σοκολατένιου θησαυρού

 Δημοτικός Κήπος, ώρα : 10.00 - 12.00

Δράση για παιδιά 6-12 ετών που λατρεύουν την σοκολάτα, με τη Θηρεσία Κατσιφαράκη.

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, Δημοτική Κοινότητα Χανίων.

 

Το μυστικό ταχυδρομείο του Αη Βασίλη

 Δημοτικός Κήπος, ώρα : 18.00 - 20.00
Κάποια ξωτικά δεν αφήνουν τα παιδιά να στείλουν γράμμα στον Αη Βασίλη. Οι βοηθοί του όμως, η Έφη Παντζέκου και τα παιδιά, δημιούργησαν ένα μυστικό ταχυδρομείο για να στείλουν τα γράμματα με αεροστάτο κρυφά.

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΔΟΚΟΙΠΠ, Κ.Π. Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη

 

Χορογραφώντας τα Χριστούγεννα

 Δημοτικός Κήπος, ώρα : 10.00 - 12.00
Χορογραφώντας τα Χριστούγεννα με καλεσμένους μικρές πριγκίπισσες και μικρούς πρίγκιππες. Δράση για παιδιά 6-12 ετών που λατρεύουν τα παραμύθια, με τη Θηρεσία Κατσιφαράκη.

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, Δημοτική Κοινότητα Χανίων.

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

 Εντός της Δημοτικής Αγοράς, ώρα : 11.00
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Χανίων. Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι με μελωδίες των Χριστουγέννων από την ανανεωμένη πλέον Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

 

Κρητικά κάλαντα και χοροί

 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ώρα : 12.00
Κρητικά κάλαντα και χοροί από το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Γηγενής”.

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Γηγενής”.

 

Ονειρεμένη Μελωδούπολη - Παραμυθούπολη

 Δημοτικός Κήπος, ώρα : 18.00 - 20.00
Το σπίτι των Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, θα ζωντανέψει με παιδικές φωνές και αφήγηση παραμυθιών, πασπαλισμένα με μπόλικη χρυσόσκονη από τις νεραϊδοχώρες. Μουσική : Βαλεντίνα Αναγνωστοπούλου.

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, ΔΟΚΟΙΠΠ, Κ.Π. Δημιουργίας Λενταριανών

 

Μια ντουλάπα αναμνήσεις

 Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”, ώρα : 19.00
Μαθητική θεατρική παράσταση με έργο μαθητών Λυκείου. από τη Μουσικοπαιδαγωγό Κυριακή Στεφανίδου- Ξόμαλη

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια

 Δημοτικός Κήπος, ώρα : 11.00
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια με την Ελευθερία Κοκοτσάκη και τον Γιάννη Γιαννακάκη. Συμμετέχουν μέλη των ομάδων Passpartout και Καθ΄Ωδών.

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Cafe ΚΗΠΟΣ

 

Κρητική μουσική και κάλαντα

 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ώρα : 12.00
Κρητική μουσική και κάλαντα από τους Λαογραφικό Όμιλο Χανίων και Τουριστικό Σύνδεσμο “Κρήτη” . Με τους μουσικούς Μ. Φαντάκη & Τ. Φαλελάκη και το συγκρότημά τους.

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ Λ.Ο.Χανίων, Τουριστικός Σύνδμεσμος “Κρήτη”

 

Παραμονή Χριστουγέννων

 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ώρα : 17.00
Παραμονή Χριστουγέννων με τον Παγκρήτιο Όμιλο Βρακοφόρων Με τους μουσικούς Γ. Μαραγκάκη (λύρα) και Γ. Κωνσταντουδάκη (λαγούτο)

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ Παγκρήτιος Όμιλος Βρακοφόρων.

 

6ο Santa Run

 Αύλειος χώρος 1ου Γυμνασίου Χανίων, ώρα : 13.00
To Santa Run Χανιά, η μεγαλύτερη γιορτινή διοργάνωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα, είναι για έκτη χρονιά εδώ. Δήλωσε συμμετοχή και γίνε άγιος Βασίλης για τα παιδιά που σε έχουν ανάγκη. Όλα τα έσοδα προσφέρονται στα: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας. Έλα στο Σπίτι του Santa Run, πλατ. Χορτατσών 9, στο πλάι της Αγοράς, και για χριστουγεννιάτικα δωράκια. Τη μέρα του Santa Run, 26 Δεκεμβρίου, μετά τη γιορτινή μας πορεία στα Χανιά, θα ακολουθήσει συναυλία με τους Onirama σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και τον Δήμο Χανίων.

 

Χριστούγεννα συντροφιά με τον Καραγκιόζη

 Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας, ώρα : 11.00
Παράσταση θεάτρου σκιών με το Νίκο Μπλαζάκη Οι “φιγούρες” του αγαπημένου μας καλλιτέχνη μπήκαν σε Χριστουγεννιάτικους μπελάδες

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Το 2015 κοκκίνισε η πόλη του Ηρακλείου

Το 2015 κοκκίνισε η πόλη του Ηρακλείου, γέμισε χαμόγελα και κόκκινα σκουφιά. Πάνω από 800 Άγιοι Βασίληδες, ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας μεταδίδοντας το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Σε λίγες μέρες έρχεται το 2nd Santa Run Hράκλειο. Μια διοργάνωση του παιδικού χωριού SOS Κρήτης, του LoveRadio Kρήτης 102,8, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η δράση τελεί υπό την αιγίδια του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος της δράσης και φέτος, η στήριξη του παιδικού χωριού SOS Κρήτης.

Καθημερινά, στα περίπτερα του παιδικού χωριού SOS Κρήτης, στο Talos Plaza και στην πλατεία Ελευθερίας, οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης δηλώνουν συμμετοχή, δίνοντας 5€ και παίρνοντας τον σάκο συμμετοχής τους, ο οποίος περιλαμβάνει την στολή τους. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν υπέρ της ανέγερσης του κτηρίου του παιδικού χωριού SOS Κρήτης, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα μέσα του επόμενου έτους.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12πμ, όλοι οι εθελοντές ξεκινούν από την πλατεία Ελευθερίας περνώντας από κεντρικά σημεία, μεταδίδοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αλληλεγγύης σε όλο το Ηράκλειο.  Στην λήξη του Santa Run Hράκλειο, θα υπάρχουν Χριστουγέννων Γεύσεις από το καφέ Ουτοπία, πεντανόστιμος μπουφές .

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης

Ημερ/νίες 17/12/2016 - 18/12/2016 
22/12/2016 - 31/12/2016 
01/01/2017 - 06/01/2017 
Τοποθεσία Ενυδρείο Cretaquarium, Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, Ηράκλειο

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν και φέτος στο Ενυδρείο Κρήτης και ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης κάνει βουτιά με το έλκηθρό του σε έναν γιορτινά στολισμένο βυθό.

Θεατρικές Παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μουσικοθεατρικά δρώμενα και άλλες πολλές εκπλήξεις θα δώσουν χρώμα και χαρούμενη διάθεση στις φετινές γιορτές.

        Μαγικές στιγμές  με το μάγο Rocco, λιχουδιές από χαρούπι και παραμύθια θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να ζήσουν ονειρεμένες στιγμές

Τα πιο Γλυκά Χριστούγεννα από την Εθελοντική Ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί»

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 17/12/2016 - 17/12/2016 17.00 - 21.00
Τοποθεσία Οδός Χάνδακος, Χάνδακος, Ηράκλειο

Τα πίο Γλυκά Χριστούγεννα No 2
Στο Καφέ 'Ουτοπία', στο πεζόδρομο της Χάνδακος

Η Εθελοντική Ομάδα ‘Είμαι Ακόμα Παιδί’ προσφέρει δράσεις εξωστρέφειας και κοινωνικοποίησης σε παιδιά που ζούνε σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Ορφανοτροφεία.
Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη Χριστουγεννιάτικη της Γιορτή προσφέροντας χαρά στα 42 παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στον Πόρο και τη Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά.

Η εκδήλωση "Τα πιο Γλυκά Χριστούγεννα Νο 2" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 17:00 έως τις 21:00, στο καφέ ‘Ουτοπία’, στην οδό Χάνδακος.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή γιορτή που στόχο έχει να σκορπίσει τη γιορτινή διάθεση, το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα και να μετατραπεί η πόλη μας σε μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά.

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους, όπως σιντριβάνια σοκολάτας και το Δέντρο Ευχών όπου θα στολιστεί με μηνύματα αγάπης, ευχές, ζωγραφιές και γράμματα από τα ίδια τα παιδιά και τους μεγάλους μεταξύ 17.00-19.00. Προς τιμήν των Παιδιών, αυτό το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο θα παραμείνει στολισμένο στην οδό Χάνδακος , διαδίδοντας την ενέργεια αυτής της βραδιάς στην πόλη μας για όλες τις γιορτινές μέρες.

Πολλοί είναι εκείνοι που με τα ξεχωριστά τους ταλέντα θα συνεισφέρουν εθελοντικά για να μείνει αξέχαστη αυτή η γιορτή.
Η Εκδήλωση μας ξεκινάει με το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 17.00 υπό την συνοδεία και τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας στις 17.30.

Θα ακολουθήσει ο Μάρκος Καραμήτρος από το Circus Camino ως Ξυλοπόδαρος παίζοντας και προσφέροντάς μας ένα μοναδικό σόου από φωτιές,
Τα αδέρφια Μαριγιάννα και Μάνος Χριστοφακάκης θα συνδυάσουν τις εμπειρίες τους στο έντεχνο και κλασικό τραγούδι και θα μας προσφέρουν ένα όμορφο μουσικό ταξίδι με τη συνοδεία του Ορέστη Κουσαθανά στο πιάνο και του Γιώργου
Κιαγιαδάκη στο βιολί. Ακόμη, με υπέροχες μελωδίες θα ντύσουν την εκδήλωση το Μουσικό Σχήμα Antonis Irida Due με latin-swing & jazz ήχους
Στη συνέχεια, η επιτυχημένη σχολή Χορού 'Νους και Σώμα' θα μας μυήσει σε φιγούρες της Zumba & Latin. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το δυναμισμό και το πάθος του Αργεντίνικου Tango μέσα από το χορό του Μάνου
Χριστοφακάκη και της Μαριάννα Ρούσσου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν το γνωστό σε όλους 'Libertango' του Astor Piazzolla με ζωντανή μουσική. Θα ακολουθήσει ακόμα ένα ζευγάρι χορού Tango επιδεικνύοντας την αγάπη και τη σταθερότητα στην τέχνη με τον Μιχάλη Παυλάκη και τη παρτενέρ του Σ. Κοκολάκη

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης θα βρίσκεται η αγαπημένη μας Ιωάννα Μαλέσκου. Σε όλη τη διάρκεια της θα μας συντροφεύει μουσική με Dj από το Radio Family και η γιορτή θα κλείσει με μουσικά ακούσματα από το ωδείο 'LAB Music Education'.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές που προσφέρθηκαν με όρεξη ώστε να γίνει πραγματικότητα μία μεγάλη γιορτή αγάπης για όλους μας, στο Γιώργο Γιακατό από τη 'Super Sounding'- μουσικά όργανα καθώς και την Ουτοπία που μας φιλοξενεί στον χώρο της παρέχοντας δωρεάν ροφήματα για τα 42 παιδιά. Να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής μας ενέπνευσε κ μας στήριξε η Ουτοπία και ο κ Δημήτρης Τζανάκης!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! *Θα υπάρξει χρέωση μόνο εάν κάποιος επιθυμεί να καταναλώσει κάποιο από τα ροφήματα του καταστήματος*

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

(UA-88988814-1)