Ηράκλειο 20-1-2017

 

 

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για τον πρόωρο χαμό της Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη

 

 

 

Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας Μανασάκη σκορπίζει θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στην κοινωνία, στην οικογένεια της. Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος με δημιουργικότητα, όνειρα για το μέλλον και έδινε με θάρρος μέχρι την τελευταία στιγμή μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Η Βιργινία Μανασάκη διακρίθηκε για το ήθος της, την αγάπη της για την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση. Ήταν μια πολύτιμη και ακούραστη συνεργάτιδα και πρόσφερε σπουδαίο έργο στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στο τομέα ευθύνης της ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας.

Αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, στην κοινωνία, για να θυμούνται την προσφορά και την συμβολή της στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο της , στα παιδιά της σε όλη την οικογένεια της-τους συγγενείς.

Όλοι θα την θυμόμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και το ουσιαστικό έργο που μας αφήνει.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ
ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
View this email in your browser
ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟΣ, 20ο C
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΤΟΡΕΓΚΟ

Video installation in situ
Επιμέλεια: Άννα Χατζηγιαννάκη
 
Με την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Εγκαίνια: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, 19:00 – 21:00
Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, Συμβολή οδών Αρκαδίου & Β. Ουγκώ, Ρέθυμνο
Ανδρέας Σιτορέγκο, Ανθρωπόκαινος, 20° C
"Πάγος - Αναστροφή", video
Ανδρέας Σιτορέγκο, Ανθρωπόκαινος, 20° C
"Η στάθμη της θάλασσας", video
Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, εγκαινιάζεται η έκθεση του Ανδρέα Σιτορέγκο, με τίτλο “Ανθρωπόκαινος, 20° C”, στο Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Πρόκειται για μία  βίντεο εγκατάσταση in situ που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Ο τίτλος του έργου, αποτελεί αναφορά στην επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής από ανθρωπογενείς αιτίες, που σηματοδοτούν την αυγή μιας νέας γεωλογικής περιόδου για τον πλανήτη Γη, και που οι επιστήμονες ονόμασαν “Ανθρωπόκαινο Εποχή”. Η πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση για την άνοδο  της θερμοκρασίας κατά 20οC στον Β. Πόλο, είναι το συμπληρωματικό σχόλιο στον τίτλο της έκθεσης, για  να περιγραφεί το συγκεκριμένο θέμα του έργου, που είναι το λιώσιμο των πάγων εξαιτίας ανθρωπογενών παραγόντων.

Η βίντεο εγκατάσταση ξετυλίγεται ως αφήγηση, πάνω και μέσα στα αρχιτεκτονικά στοιχεία του συγκεκριμένου εσωτερικού χώρου, από τα τόξα και την κόγχη, μέχρι τον τρούλο, κι αποτελείται από έξι προβολές: Στα τόξα, τοποθετούνται οι φάσεις μιας Σισύφειας ανηφορικής πορείας, με τον σύγχρονο Άνθρωπο να σέρνει ένα κομμάτι πάγου. Στην κόγχη, προβάλλεται η άνοδος της στάθμης του νερού, ενώ στον τρούλο, παρουσιάζεται το βίντεο που υπαινίσσεται  τον εγκλωβισμό του θεατή μέσα στο νερό, καθώς κλείνει αργά το σκέπασμα πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης, με τα βίντεο και το ηχητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο διαδραματίζεται το θέμα, σχεδιάστηκαν in situ, με τη συνεργασία του καλλιτέχνη και της επιμελήτριας στο τέλος Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να ενσωματωθεί το έργο στον συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό χώρο.

Ας σημειωθεί, ότι το γεγονός της επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής στην Ανθρωπόκαινο εποχή, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της Οικολογικής Τέχνης και του Καλλιτεχνικού Ακτιβισμού, θέμα και τίτλος για διεθνείς ομαδικές εκθέσεις, κινητοποιώντας καλλιτέχνες όπως ο Olafur Eliasson και ο Wei Wei, και επιμελητές - διανοητές, όπως ο  Nicolas Bourriaud.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 28 Ιανουαρίου 2017.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων 
Καλλιτέχνης: Ανδρέας Σιτορέγκο
Κάμερα: Κωνσταντίνος Τηλιγάδης- Ανδρέας Σιτορέγκο
Επιμέλεια-κείμενα: Αννα Χατζηγιαννάκη
Twitter
Facebook
Website
Copyright © *|2017|* *|Museum of Contemporary Art of Crete|*, All rights reserved.

Επικοινωνία:
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Μεσολογγίου 32, 74 131 Ρέθυμνο
Τ: +30 28310 52530, F: +30 28310 52689
E-mail: info@cca.gr • http\\:www.cca.gr
 
Ανδρέας Σιτορέγκο: andreas.sitorengo@gmail.com


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list

 

                   

 

 

 

 

                               Ηράκλειο  9/1/2017            

                               ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 

 

 

 

 

Ενημέρωση Περιφερειάρχη για την λειτουργία στην Κρήτη πρωτοποριακής μονάδας παραγωγής «πράσινης ενέργειας» από βιοαέριο που παράγεται από ληγμένα τρόφιμα-υπολείματα

 

Στη  μονάδα υψηλής τεχνολογίας «Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης» -θυγατρική του ομίλου SYCHEM- στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου που θα παράγει πολύ σύντομα προς διάθεση «πράσινη ενέργεια» από βιοαέριο ξεναγήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Αλέξανδρο Υφαντή δρ. χημικός-μηχανικός.

Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση ύψους 3,5 εκ. ευρώ που ενισχύει την οικονομία της Κρήτης, είναι φιλική στο περιβάλλον ενώ παράλληλα δημιουργεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η πρωτοποριακή μονάδα στη νησιωτική Ελλάδα που δανειοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «JESSICA» αναμένεται να εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο και θα πωλεί «πράσινο ρεύμα» που θα παράγεται από βιοαέριο μετά από επεξεργασία υπολειμμάτων σφαγείων, ληγμένων τροφίμων, ακόμα και υπολείμματα κτηνοτροφικών προϊόντων.

Η μονάδα ουσιαστικά προστατεύει το περιβάλλον του νησιού λόγω της ολοκληρωμένης  διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων, που μέχρι πρόσφατα μεταφέρονταν στην Αττική για επεξεργασία με μεγάλο κόστος στην οικονομία του τόπου. Όπως ανέφερε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο Πρόεδρος της εταιρείας Αλέξανδρος Υφαντής, η μονάδα διαθέτει πρωτοποριακό σύστημα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και απόσμησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει δε να τονιστεί ότι η τεχνογνωσία ανάπτυξης της μονάδας είναι Ελληνική, αναπτυσσόμενη από τα επιστημονικά στελέχη της ίδιας της εταιρείας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αφού ευχαρίστησε για την ξενάγηση στη μονάδα,  συνεχάρη τον κ. Υφαντή για την «πράσινη» επένδυση στο νησί που είναι φιλική στο περιβάλλον και συμβάλλει, όπως είπε, στην προστασία του περιβάλλοντος στην  ανάπτυξη της καινοτομίας-έξυπνης εξειδίκευσης της οικονομίας του τόπου προσφέροντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

 

 

                                                                                                                             

 

 

 

 

 

Πειραιάς 09/01/2017

 

 

 

 

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

                                                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

 

 

H ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με τις δυσκολίες φορτοεκφόρτωσης στα ενδιάμεσα λιμάνια, το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ σήμερα 09/01/2017 αναμένεται να αναχωρήσει απο Ανάφη προς Σαντορίνη – Μήλο – Πειραιά ως ακολούθως:

09/01/2017 Ανάφη (ΑΦ.11:30 – ΑΝ.11:50) – Σαντορίνη ( ΑΦ.13:50 – ΑΝ.14:30) – Μήλος (ΑΦ.19:10 – AN.19:30) – Πειραιάς 10/01/2017 ΑΦ.02:00

 

 

 

 

 

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            3-1-2017

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                       

  ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ∆/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ                               

ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΙΜΩ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Ταχ.∆/νση: Βερανζέρου 46, Αθήνα 10438

Τηλ.  : 2102125789 fax 2108252631

Πληρ.: Σ.Περδικάρης

e-mail:sperdikaris@minagric.gr

 

 

ΘΕΜΑ: Κρούσµα γρίπης των πτηνών σε κύκνο στο νοµό Έβρου

 

Σας ενηµερώνουµε πως στις 19 ∆εκεµβρίου 2016 ανιχνεύτηκε γρίπη των πτηνών (Η5) σε βουβόκυκνο (Cygnus olor) που εντοπίστηκε στο δέλτα του Έβρου και προσκοµίστηκε νεκρός στην οικεία ∆.Α.Ο.Κ.. Κατά την εργαστηριακή διερεύνηση αποκλείστηκε σε πρώτη φάση η παρουσία του υπότυπου Η5Ν1, που σύµφωνα µε την απόφαση 2006/563/ΕΚ θα σήµαινε την ανάγκη    λήψης

µέτρων στα πουλερικά (ζωνοποίηση, περιορισµοί στις µετακινήσεις κλπ), ενώ το προσεχές διάστηµα θα προσδιοριστεί επακριβώς ο τύπος (Νx) της νευραµινιδάσης και η παθογονικότητα του στελέχους. Σύµφωνα πάντως µε τα έως σήµερα επιζωοτιολογικά δεδοµένα από τα πολυάριθµα κρούσµατα σε όλη την Ευρώπη, η εκτίµηση είναι ότι πρόκειται για τον υψηλής παθογονικότητας (HPAI) υπότυπο Η5Ν8. Επιπλέον, σας γνωρίζουµε πως στη Βουλγαρία τις προηγούµενες ηµέρες επιβεβαιώθηκαν κρούσµατα του εν λόγω υπότυπου σε πέντε εκµεταλλεύσεις πουλερικών, οικόσιτες και συστηµατικές, µία εκ των οποίων βρίσκεται πλησίον της Φιλιππούπολης.

Κατόπιν του σχετικού ευρήµατος στη χώρα µας και της εµφάνισης της νόσου στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουµανία, Σερβία, Κροατία), οι κτηνιατρικές υπηρεσίες καλούνται να είναι σε αυξηµένη εγρήγορση και να προβούν άµεσα στις αναγκαίες ενέργειες, όπως αυτές αποτυπώνονται στο υπ’ αριθ. 3678/128599/17-11-2016 έγγραφο της υπηρεσίας µας, προκειµένου να ενισχυθεί το σύστηµα εποπτείας και να αποφευχθεί η µετάδοση του ιού από τα άγρια πτηνά στα πουλερικά ή τα άλλα πτηνά σε αιχµαλωσία.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πιστή εφαρµογή των µέτρων βιοασφάλειας και την υποχρεωτική συµµόρφωση µε τις διατάξεις της υπ’ αριθµ. 258971/26-8-2008 (Β΄ 1785) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων «Θέσπιση µέτρων βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών». Επισηµαίνεται πως στην παραπάνω Υπουργική απόφαση   προβλέπεται,

µεταξύ άλλων, η απαγόρευση διατήρησης των πουλερικών (οικόσιτων, ελευθέρας βοσκής, βιολογικής εκτροφής κλπ.):

α) σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση µικρότερη των 2 χιλιοµέτρων από υγροβιότοπους, ποταµούς, λίµνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.

β) σε µη περιφραγµένους χώρους σε όλη την επικράτεια της χώρας

Τα πουλερικά αυτά πρέπει να διατηρούνται αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγµατα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύµµατα που θα αποκλείουν την επαφή τους µε άγρια πτηνά.

Ωστόσο, έως ότου εκτιµηθεί η συνολικότερη κατάσταση και η ανάγκη επέκτασης της σχετικής απαγόρευσης,  συστήνεται  όλα  τα  εκτρεφόµενα  πουλερικά  που  βρίσκονται  σε   αποστάσεις

µεγαλύτερες των 2 χιλιοµέτρων από υγροβιότοπους, ποταµούς, λίµνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, σύµφωνα µε τα παραπάνω.  Η εν  λόγω

 

σύσταση αφορά και τα άλλα πτηνά σε αιχµαλωσία που διατηρούνται σε πάρκα, ζωολογικούς κήπους  και παρεµφερείς εγκαταστάσεις.

∆εδοµένης της κρισιµότητας της κατάστασης, κρίνεται επιτακτική η ενηµέρωση πολιτών, πτηνοτρόφων και φορέων µε κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να αντιληφθούν τον κίνδυνο και να προχωρήσουν, αφενός στην εφαρµογή όλων των υποχρεωτικών µέτρων και, αφετέρου, στην υιοθέτηση των όποιων συστάσεων εκ µέρους των αρµόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Τέλος, σας επισηµαίνουµε πως µέχρι σήµερα δεν έχει διαπιστωθεί µόλυνση του ανθρώπου από τον υπότυπο Η5Ν8 της γρίπης τύπου Α παρόλο το µεγάλο αριθµό ατόµων που έχουν εκτεθεί σε αυτόν κατά τη διαχείριση κρουσµάτων στα πτηνά.

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤ. ΤΗΣ ∆/ΝΣΗΣ

 

Χρυσούλα ∆ηλέ

 

 

 

 

 

ΣΥΣΚΕΨΗ_ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

               

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  

 

 

 

 

 

                   Ηράκλειο   28/12/2016

                   

 

Σε επιφυλακή η Π.Ε. Ηρακλείου Πολιτική Προστασία, Δήμοι, Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας

 

Ο άμεσος εκχιονισμός του κεντρικού οδικού δικτύου, η άμεση οδική πρόσβαση - αν απαιτηθεί - προς τις δομές υγείας, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κρήτης, ο εκχιονισμός δρόμων σε χωριά και οικισμούς, είναι στις προτεραιότητες των εκπροσώπων της Π.Ε. Ηρακλείου, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, των Δήμων, των εμπλεκόμενων υπηρεσιών άμεσης επέμβασης που συνεδρίασαν σήμερα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο με αφορμή τις επικείμενες νέες χιονοπτώσεις – κακοκαιρία. Οι θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη συζήτησαν τον συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπάρξουν από τις χιονοπτώσεις, το κρύο, τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους ενώ παράλληλα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας δια του Προϊστάμενου του Γιάννη Τζανοκωστάκη εκδόθηκε κατάλογος με οδηγίες προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα :

 • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
 • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
 • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 • Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.
 • Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις.
 • Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.
 • Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και τιςδραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
 • Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης, να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
 • Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.
 • Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
 •  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε :

« Η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι υπηρεσίες του κράτους είναι σε πραγματική επιφυλακή δεν είναι εικονική είναι πραγματική. Τώρα πραγματικά το προσπαθούμε βάλαμε προτεραιότητες  να κρατήσουμε την πρόσβαση στις δομές υγείας καταρχήν και να μην μείνουν περιοχές αποκλεισμένες ακόμα και τη νύχτα. Δεν ξέρουμε ούτε την ένταση ούτε τη διάρκεια που θα έχει η χιονόπτωση για να μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε σε αυτόν τον τομέα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα αποκαθιστούμε το κεντρικό δίκτυο. Δώσαμε ένα μήνυμα ήταν και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων εδώ στους κτηνοτρόφους να προστατεύσουν οι ίδιοι τις περιουσίες τους».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Γιάννης Λεονταράκης αναφερόμενος στην επικείμενη κακοκαιρία δήλωσε : « Βασικό μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας είναι να μείνουνε οι κεντρικές αρτηρίες ανοιχτές από πιθανές χιονοπτώσεις. Υπάρχει πρόβλεψη ότι θα έχουμε και έντονα φαινόμενα και με διάρκεια. Από εκεί πέρα υπάρχει μια άψογη συνεργασία με τους Δήμους ο καθένας αναλαμβάνει τον τομέα ευθύνης που του αναλογεί. Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ ιδιαίτερα είναι μεγάλη προσοχή στους κτηνοτρόφους γνωρίζω την αγωνία τους ότι θα πρέπει να είναι κοντά στο ζωικό κεφάλαιο αυτές τις ώρες αλλά να γνωρίζουν ότι με δική τους υπαιτιότητα θα πρέπει να εξοπλιστούν με την κατάλληλη υπομονή και με τις κατάλληλες τροφές αν χρειαστεί έτσι ώστε να φτάσουν σύντομα τα μηχανήματα στα σημεία που οι ίδιοι επιθυμούν. Μεγάλη προσοχή λοιπόν.»

 

 

 

 

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» σήμερα η Περιφέρεια ΚρήτηςΜε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης                   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

 

 

                               Ηράκλειο  23/12/2016            

 

 

 

 

 

 

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης

 

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα «πλημμύρισε» σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης όπου από το πρωί εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων, έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας. Διαδοχικά, από το πρωί, επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης: Η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Λεωνίδα Τζωρτζάκη, φαντάροι της 133 Σ.Μ. στο Καστέλι με επικεφαλής τον Υποσμηναγό Παναγιώτη Τσουλφίδη, όπως επίσης τα παιδιά του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία, σύλλογος «Δικαίωμα στη Ζωή» που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο Παύλο Σημαντηράκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης υποδεχόμενοι τον κόσμο ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και τα παραδοσιακά κάλαντα που έψαλαν, ευχόμενοι καλά Χριστούγεννα με υγεία και αισιοδοξία.

 

 

 

Δελτία Τύπου

Η Περιφέρεια «αγκάλιασε» τους ηλικιωμένους σε Χριστουγεννιάτικη γιορτήΗ Περιφέρεια «αγκάλιασε» τους ηλικιωμένους σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Η Περιφέρεια «αγκάλιασε» τους ηλικιωμένους σε Χριστουγεννιάτικη γιορτήΗ Περιφέρεια «αγκάλιασε» τους ηλικιωμένους σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή

                   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

                               Ηράκλειο  22/12/2016            

 

 

 

 

 

 

 

                                               

Η Περιφέρεια «αγκάλιασε» τους ηλικιωμένους σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 

 

Η συγκίνηση και η χαρά ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή-εκδήλωση αγάπης για τους ηλικιωμένους που οργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος» στο Ηράκλειο. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Ξυλούρη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονάδας, Χριστουγεννιάτικη γιορτή όπου κυριάρχησαν οι ευχές, οι Εκκλησιαστικοί ύμνοι, και οι μνήμες των ηλικιωμένων.  Ειδικότερα στην διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης προσφέρθηκαν δώρα στους ηλικιωμένους, ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, ιστορίες, παραδοσιακά κάλαντα, παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο καθώς επίσης μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική με τη συνοδεία λύρας από το συγκρότημα του Νίκου Καστελλάκη, ενώ χόρεψαν τα παιδιά του λαογραφικού ομίλου Χνάρη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης και  τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος», «Νηστικάκειος», «Πτωχοκομείο Ηρακλείου Κρήτης», «Άγιοι Δέκα», «Απόστολος Τίτος» και «Στέγη Γερόντων Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε δημόσια τους συνδιοργανωτές της επιτυχημένης εκδήλωσης επισημαίνοντας ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις κοινωνικές δομές του τόπου, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. 

Συγκινημένος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: « Ήρθαμε σήμερα να πούμε τα χρόνια πολλά στην τρίτη ηλικία και δεν είναι μόνο οι ημέρες αυτές που βρισκόμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους. Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου προσπαθούμε και ενισχύουμε όλες αυτές τις δομές που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.  Οι ηλικιωμένοι είναι άνθρωποι του μόχθου, αξίζουν το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής, και εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε ένα χαμόγελο, την αγάπη, την φροντίδα μας. Εύχομαι να είμαστε και του χρόνου καλά να τους ξαναδώσουμε τις ευχές μας για καλά Χριστούγεννα».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ευχαρίστησαν παράλληλα δημόσια τον προϊστάμενο της Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Σπύρο Επιτροπάκη και τα στελέχη της υπηρεσίας που προετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα την σημερινή γιορτή σε συνεργασία με τα κοινωνικά ιδρύματα.

Share on Social Media

Explorer Rethymno Summer 2017

(UA-88988814-1)