Σφακιά 

Σ’ ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς 

Γνωρίστε ανθρώπους και κυρίως τα έργα τους. Για τους Κρητικούς, η αίσθηση της γεύσης είναι το παν. Δοκιμάστε τα φαγητά τους. Ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να πάρουν ένα κομμάτι κρέας και να κάνουν κάτι μαγικό.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την ρακή τους που θεωρείτε ποτό επικίνδυνο γιατί περιέχει πολύ αλκοόλ. Είναι συνήθως το κέρασμα μετά το φαγητό και, αν βρεθείτε στην χώρα των Σφακιών, δοκιμάστε την με τη Σφακιανή πίτα.

Σφακιά, ένας τόπος περήφανος και πανέμορφος

Επισκεφθείτε τις πανέμορφες παραλίες της Βρύσης και του Ίλιγγα στην παραδοσιακή Ανώπολη, γενέτειρα του Δασκαλογιάννη καθώς και το εγκαταλειμμένο χωριό της Αράδαινας με το εντυπωσιακό φαράγγι σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της Ελλάδας. Ο δρόμος από τα Σφακιά προς την Ανώπολη είναι ένα ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο. Στη διαδρομή συναντάμε το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που οδηγεί στην παραλία Γλυκά Νερά  Λουτρό 

Και για το τέλος, κρατήστε την ανάσα σας. Σ’ ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς μπορείτε να κάνετε βουτιά από ύψος 138 μέτρων στη γέφυρατης Αράδαινας, την ψηλότερη γέφυρα για άλματα με ελαστικό σχοινί της Ελλάδος και δεύτερη ψηλότερη της Ευρώπης.

 

 

Λουτρό 

 

 

 

Σφακιά

Share on Social Media

Crete

RETHYMNO THL SOS

National Emergency Aid Centre 166

Emergency Response Team       100

TAXI +030 28310 74400

Maps

Rethymno

(UA-88988814-1)