Παλαιόxωρα

Παλαιόχωρα

 

Μια πανέμορφη κωμόπολη που σας περιμένει να χαθείτε στην μαγεία της και να ξαναζήσετε σε ρυθμούς χαλαρούς που θυμίζουν περασμένες εποχές. Σε απόσταση 77 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά η νύμφη του Λιβυκού, όπως δίκαια την αποκάλεσαν, είναι ένας ιδανικός προορισμός χαλάρωσης και διακοπών που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Καλαμύδη και είναι πρωτεύουσα του δήμου Πελεκάνου. Εδώ θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα καθώς και οργανωμένο κάμπινγκ, πολλά εστιατόρια με καταπληκτικό φαγητό και χαμηλές τιμές, καλόγουστες καφετέριες και ο,τιδήποτε χρειαστείτε για της διακοπές.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το φρούριο της Παλαιόχωρας κτισμένο στο λόφο Φορτέτσα. Το φρούριο αυτό που προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη κτίστηκε το 1282 από τους Ενετούς και συγκεκριμένα από τον τότε δούκα της Κρήτης, ο oποιος το ονόμασε Σέλινο. Η ονομασία του προέρχεται πιθανόν από το φυτό σέλινο που αφθονεί στην περιοχή. Το φρούριο κατεδαφίστηκε και χτίσθηκε πολλές φορές με τελευταίους κατακτητές τους Τούρκους που το πολιόρκησαν και το κατεδάφισαν ξανά για να το ξαναφτιάξουν αργότερα.

Η Παλαιόχωρα είναι κτισμένη σε μια μακρόστενη χερσόνησο που απλώνεται μέσα στο Λιβυκό Πέλαγος και σας περιμένει να την εξερευνήσετε.

 

 Δείτε

 

 Εξερευνώντας την νοτιοδυτική Κρήτη τον δήμο Καντάνου Παλαιόχωρα εκπομπή 2

Share on Social Media

Crete

RETHYMNO THL SOS

National Emergency Aid Centre 166

Emergency Response Team       100

TAXI +030 28310 74400

Maps

Rethymno

Παλαιόxωρα
(UA-88988814-1)