Ρεθυμνο Ορειβατικός σύλλογος Ρεθύμνου

Ο ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου Ο ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Ο ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου δραστηριοποιείται στην πόλη μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 και έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να ωθήσει πολλούς στο να περπατήσουν στην όμορφη κρητική φύση. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το σύλλογο θα μας δώσει ο πρόεδρος του, Κωστής Μανωλεσάκης.

Κωστή, ποια είναι τα οφέλη για κάποιον που θα προτιμήσει να ακολουθήσει τον ΕΟΣ μία Κυριακή; Συμμετέχοντας κάποιος στις διαδρομές του συλλόγου αρχικά γνωρίζει νέους προορισμούς που μέχρι τότε μπορεί και να αγνοούσε εντελώς, βλέποντάς τους υπό ποικίλες καιρικές συνθήκες. Γνωρίζει νέα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, που θέλουν να διαθέσουν την Κυριακή τους σε κάτι διαφορετικό από το τρίπτυχο αυτοκίνητο – ταβέρνα – καφέ. Παράλληλα, θα αποκτήσει τις γνώσεις για να πεζοπορεί με ασφάλεια. 

Σε ποιους απευθύνεται ο ΕΟΣ; Σε όσους έχουν τη διάθεση να περπατήσουν, ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης, ηλικίας & εξοπλισμού. Άλλωστε, στο σύλλογό μας υπάρχει παιδικό τμήμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά με διαδρομές μικρού βαθμού δυσκολίας.

Θα ήθελες να μου αναλύσεις λίγο το Βαθμό Δυσκολίας , συγκεκριμένα για την Κρήτη; Η πλούσια μορφολογία του νησιού (βουνά, φαράγγια, ποτάμια) προσφέρει μεγάλο αριθμό διαδρομών που κατ’ επέκταση διακρίνονται σε εύκολες, μέτριες και δύσκολες. Μια εύκολη διαδρομή είναι η πεζοπορία από τον Άι Γιάννη Σφακίων προς τη μοναδική παραλία του Αγίου Παύλου με το βυζαντινό εκκλησάκι χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στο κύμα! Η ανάβαση στην κορφή του Ψηλορείτη θεωρείται μεσαίας δυσκολίας διαδρομή, η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες απαιτεί εξοπλισμό & εμπειρία και αυτομάτως χαρακτηρίζεται σε δύσκολη και πιο extreme.

Πέρα των διαδρομών, υπάρχουν άλλες παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται; Υπάρχουν πολλές παράλληλες δραστηριότητες του Ε.Ο.Σ, η διοργάνωση σχολής αναρρίχησης και χειμερινού βουνού είναι από τις πιο σημαντικές. Επίσης, να αναφερθούμε στη δυνατότητα επίσκεψης στο καταφύγιο που διαχειρίζεται ο σύλλογος μας, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ στη θέση Τουμπωτός Πρίνος στον Ψηλορείτη, και είναι ανοικτό σε όλους κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο ή κατόπιν συνεννόησης με τον καταφυγιάρχη. Ο Ε.Ο.Σ έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με άλλους συλλόγους (ποδηλατικός, ιστιοπλοϊκός, street panthers, σπηλαιολογικός κτλ). Είναι μέλος της πολιτικής προστασίας. Υποστηρίζει αθλητικές δραστηριότητες (Ερμονίκεια, Νικηφόρειος δρόμος, Psiloritis Race), εθελοντικές κοινωνικές δραστηριότητες (π.χ. "Χαμόγελο του παιδιού") καθώς και τον Αγώνα που δίνει το Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ.

Κωστή, σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Πες μας πού μπορούμε να σας βρούμε και να ενημερωθούμε για όλες αυτές τις δραστηριότητες; Μπορεί κάποιος να μας επισκεφθεί στο γραφείο του συλλόγου Δημοκρατίας 12 κάθε Τρίτη 20:30-22:00. Επίσης στο site του συλλόγου μας www.eosrethymnou.gr και στην ομάδα στο facebook: EosRethymnou–ΕΟΣ Ρεθύμνου.

Share on Social Media

Crete

RETHYMNO THL SOS

National Emergency Aid Centre 166

Emergency Response Team       100

TAXI +030 28310 74400

Maps

Rethymno

Ρεθυμνο Ορειβατικός σύλλογος Ρεθύμνου
(UA-88988814-1)