Συνεχίζουμε το ταξίδι στο νησί.

Γαράζο

 

Ένα ξέγνοιαστο ταξίδι μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, παρέα με την κρητική φιλοξενία.

Γαράζο: χωριό κτισμένο απέναντι από τα Ταλαία Όρη.

Φτάνοντας στο Γαράζο θαυμάζετε το Όρος Κουλούκωνα, βλέπετε την κοιλάδα του Μυλοποτάμου και, βεβαίως, γνωρίζετε τους ιδιαίτερα φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους.

Ο Μανούσος Κλάδος μας καλωσορίζει στο χωριό του, σε ένα χωριό του ορεινού Μυλοπόταμου. Ένα χωριό που χαρακτηρίζεται για την παραγωγή κίτρων. Στο Γαράζο γνωρίσαμε την ομάδα Γαστρονομίας του Πολιτιστικού Συλλόγου που προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους χρήσης του τοπικού τους προϊόντος. Η συνταγή που δοκιμάσαμε είναι κομμάτια σπάλας πάνω σε σπαγγέτι με γλυκόξινη σάλτσα και πασπαλισμένο με ρόκα. Σαν ορεκτικό μας πρότειναν τους κεφτέδες κίτρου, μια παραλλαγή τον κολοκυθοκεφτέδων. Αντί για κολοκυθοκεφτέδες χρησιμοποιούμε ψίχα από κίτρο. Επίσης, φτιάξαμε μια σαλάτα με μαρούλι, ρόκα και διάφορα λαχανικά καθώς και κίτρο.

Εκεί συναντήσαμε και τον γνωστό σεφ Μιχάλη Παναγιωτάκη που μας έδωσε μια συνταγή με χοιρινό.

1 κιλό χοιρινό πολύ ψιλοκομμένο

Προσθέτετε 50 ml ελαιόλαδο στο τηγάνι σας.

Το σοτάρετε ελαφρά μέχρι να αρχίσει να αρωματίζεται το ελαιόλαδο μαζί με το χοιρινό.

Στη συνέχεια προσθέτετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο ξύσμα από κίτρο και ένα ποτηράκι κρασί.

Το αφήνετε να αρωματίζεται και να εξατμίζεται το αλκοόλ.

Εν συνεχεία προσθέτετε, αν θέλετε, χυμό ντομάτας -και όχι σάρκα- αλλιώς προσθέτετε ελάχιστο πελτέ και ένα ποτήρι νερό.

Το αφήνετε για δεκαπέντε λεπτά και το τραβάτε στην άκρη.

Έχετε φρέσκο ψιλοκομμένο κίτρο και προσθέτετε δυο κουταλιές γιαούρτι εσωτερικά. Ανακατέψτε με το χοιρινό και από πάνω ρίξτε κίτρο αρωματισμένο με λίγο χοντρό αλάτι και το σερβίρετε.

Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας απογειώσει!

(UA-88988814-1)