“Στα μέρη του Μπαλί”, όπως λέει και το τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού.

Η λέξη Μπαλί σημαίνει μέλι και πραγματικά αυτό το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Ρεθύμνου υπόσχεται στους επισκέπτες του τις πιο γλυκές διακοπές. Το μικρό ψαροχώρι που έχει πια μετατραπεί σε ένα δημοφιλέστατο τουριστικό θέρετρο είναι κτισμένο σε μια υπερυψωμένη μικρή χερσόνησο και έτσι έχει θέα στον όρμο και την θάλασσα. Έχει πολλές μικρές παραλίες πολύ καλά οργανωμένες με δυνατότητα για διάφορα θαλάσσια σπορ, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες και καφέ μπαρ.

Οι Βενετσιάνοι ονόμαζαν το Μπαλί “Aτάλι” από την πρώτη του ονομασία που ήταν ατσάλι. Περίπου πέντε χιλιόμετρα νότια από το Μπαλί βρίσκεται η μονή Ατάλης που διατηρεί την μεσαιωνική ονομασία του τόπου και αξίζει να την επισκεφτείτε. Είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη και χρονολογείται από τον 17ο. Με την καταπληκτική λόγω θέσης θέα αλλά και τον άψογο διατηρούμενο χώρο της χάρη στις προσπάθειες του Ηγουμένου, προσφέρει στον επισκέπτη το αίσθημα της γαλήνης και της αρμονίας που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Παναγίας της Χαρακιανής στο ανατολικό άκρο του κόλπου.

Στην περιοχή γίνονται κάθε χρόνο τρία πανηγύρια: της Αγίας Τριάδας, της Παναγίας της Χαρακιανής τον Δεκαπενταύγουστο και του Άγιου Ιωάννη στην μονή Ατάλης στις 29 Αυγούστου.

Share on Social Media

(UA-88988814-1)