Carnival  Rethymno

 

Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

 

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΤΟ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

 

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017 ξεκίνησε, μαζί του και η συγκατοίκηση στο όνειρο!

 

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου σε μια φαντασμαγορική τελετή, με κέφι, δρώμενα, μουσική και χορό ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017!

 Hotels Hotels

 

Όλα άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου όπου ο Βασιλιάς Καρνάβαλος με την παρέα του, ξεκίνησαν την καρναβαλική τους βόλτα από την κύρια πύλη της Παλιάς Πόλης! Το πολύχρωμο Καρναβαλάκι, στόλισε με τις εικόνες και τους ήχους του τους δρόμους του Ρεθύμνου και κατέληξε στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Μια μεγάλη σκηνή είχε στηθεί στην στολισμένη πλατεία! Το γέλιο έρεε άφθονο κατά την διάρκεια της «Προσφώνησης και Αντιφώνησης» του Βασιλιά Καρνάβαλου με τον «Δήμαρχο». Οι δύο τους τα είπαν «ένα χεράκι» για τα καλώς και κακώς κείμενα της πόλης, σε ένα απολαυστικό διάλογο!

On line women's shoppingOn line women's shopping

 

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, κήρυξε την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης τόνισε: «Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, δεν είναι απλώς άθροισμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, προσαρμοσμένο στις επιταγές της Αποκριάς. Ούτε ένα ακόμη πολιτιστικό γεγονός. Είναι προέκτασή της  ιστορίας και της παράδοσης της πόλης που το γέννησε. Είναι αντανάκλαση των εθίμων, της ιδεολογίας και των πεποιθήσεων, της σκέψης, των στόχων και των ονείρων, των ανθρώπων της. Είναι ενδεικτικό του τρόπου που οι άνθρωποι έχουν οργανώσει τη ζωή τους και τις μεταξύ τους σχέσεις. Είναι αφορμή συνεργασίας, δημιουργίας, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, προσφοράς, συνοχής, έμπνευσης και συλλογικότητας. Το δημιουργούν οι άνθρωποί του, το αγκαλιάζουν οι επισκέπτες του, το υποστηρίζουν επιχειρήσεις τοπικής, πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας, το μελετούν πανεπιστημιακά ιδρύματα, το ενισχύουν ιδιώτες, φορείς και θεσμικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνουμε συγκάτοικοι σε τούτο το  όνειρο που με τόσο πείσμα, θέληση, αντιστάσεις και κόπο ετοίμασαν οι δημιουργοί του. Σ’ ένα όνειρο με σαφείς αλλά πολύχρωμες αναφορές στη γκρίζα πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Σε μια γιορτή δημιουργίας, που μεταγγίζει το μύθο – τροφοδότη ευγενούς σκέψης και δράσης, στην ψυχή μας. Σε μια δομή, που αντιτάσσει τη συλλογικότητα, τη σύμπραξη, την ομαδική δουλειά, στον ατομοκεντρισμό που τόσο σθεναρά προβάλλουν τα σύγχρονα πρότυπα ζωής. Σας καλούμε να συγκατοικήσουμε σε ένα κοινό οικοδόμημα, που μαζί ορθώσαμε στο πέρασμα του χρόνου,  και που μέσα από τις πολυδιάστατες εκφάνσεις του, μοιραστήκαμε την ανθρώπινη ζεστασιά  και  ξορκίσαμε τη μοναξιά, την ιδιοτέλεια και την απαισιοδοξία».

 

 

On line women's shoppingOn line women's shopping

Στη συνέχεια της βραδιάς οι 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Μεγάλη Παρέλαση, παρουσίασαν τις στολές τους, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην παρέα τους!

Ακολούθησε η παρουσίαση της εντυπωσιακής αφίσας του 2017. Μια αφίσα που το δημιουργικό της υπογράφει ο Στέλιος Καλογεράκης και δημιουργήθηκε από τα χέρια μικρών και μεγάλων, μέλη ομάδων.

Ένα φανταστικό non-stop party, μια υπέροχη συναυλία με την μπάντα των SBARAQUACK κορύφωσε τη βραδιά και απογείωσε το κέφι, με Funk, Disco, Rock' n roll και Balkan ρυθμούς!

 

 Hotels Hotels

 

 

 

Πρόγραμμα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017

 

Σάββατο 28 Γενάρη 2017

12:00 Προπομπός στο Ηράκλειο. Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στο κέντρο του Ηρακλείου. 10:30 Αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων.

On line women's shoppingOn line women's shopping

 

Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017

16:30 Προπομπός στον Νικ. Φωκά. Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στο πρώην Δημαρχείο Νικ. Φωκά. 16:00 Αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων.

 

 

  Η πρόταση μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πετάμε ανεμπόδιστα χαρταετό στο “Γιους Κάμπος” ή στα “Γερακόφανα”, τρώμε σαρακοστιανά στην Ταβέρνα Αψίδα και χαλαρώνουμε στις ζεστές μεζονέτες Alexander Suites.. Περνάμε υπέροχα!
τηλ. κρατήσεων: 28330 51160
www.alexanderhotelgerakari.gr

 

 

 

Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017

12:00 Προπομπός στα Χανιά. Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. 10:30 Αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων.

 

 

Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017

Τελετή Έναρξη Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017  

18:00 Μεγάλη Πόρτα. Καρναβαλική βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, συντροφιά με τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Η πομπή καταλήγει, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

19:00 πλατεία Αγνώστου. Προσφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου

19:30 Κήρυξη επίσημης έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και παρουσίαση της θεματικής και της αφίσας του 2017. Ακολουθεί η παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017.

20:30 Συναυλία με τους SBARAQUACK σε ένα non-stop live πρόγραμμα με Funk, Disco, Rock' n roll και Balkan ρυθμούς και πολλές-πολλές άλλες εκπλήξεις!

 

Τρίτη 14  Φλεβάρη 2017

Παλιές ελληνικές καντάδες μιας άλλης εποχής

19:00 Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, το Τμήμα Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου και Μουσικοί της πόλης μας, μαζί με τις Καρναβαλικές Ομάδες αναβιώνουν το έθιμο της Καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Έναρξη από πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατάληξη στο Πηγάδι (Μεγάλη Πόρτα).

 

Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017

17:00 Παιδικό πάρτυ Περιηγητών στην αίθουσα Περιηγητικής Λέσχης

Διοργάνωση: Περιηγητές club

 

18:30-20.30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, με θέμα: Ήρωες των Αποκριών! Εσύ ποιος ήρωας θέλεις να είσαι?στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Μεσολογγίου 32, Παλιά Πόλη). Οργανωση–επιμέλεια Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική. Είσοδος ελεύθερη

 

 

On line women's shoppingOn line women's shopping

 

Τσικνοπέμπτη

Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017

 

Τσίκνα Χορός και ξεφάντωμα σε όλη την πόλη από τις ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

  • Χατζηδάκη & Πάρεν Σιγανού 3, με τους ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΥΣ
  • Μπροστά από το Centro Cafe, πλατεία 4ων Μαρτύρων, οι ΑΡΚΑΛΟΙ
  • Στο Net Cafe στην πλατεία 4ων Μαρτύρων, οι ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ
  • Έξω από το Galero (Κρήνη Ριμόντη),  λέμε "Θέλω στα μπουζούκια απόψε να με με πας!", οι ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
  • Στην Παλαιολόγου (Logia), ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ
  • Στη Loggia, οι ΟΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ και οι ΦΕΥ…ΓΑΤΟΙ
  • Στην πλατεία Ιερολοχιτών από τις 20:00 με ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ, τους ΡΑΚΟΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ και τους ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΔΕΣ
  • Στο Πολύγλωσσο Κέντρο Ξένων Γλωσσών (Θεοτοκοπούλου 29), με τους ΦΛΟΥ και
  • Στις Σίσσες, με τους ΑΛΛΑΔΑΝΑΡΗΔΕΣ

 

Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017

Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017

20:00 κέντρο «Πέλαγος» Θέμα: «Το σπίτι του τρόμου»

Χορός, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών - σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Διοργάνωση: Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Τιμή εισόδου 15ε.

 

 

 Η πρόταση μας

Πετάμε ανεμπόδιστα χαρταετό στο “Γιους Κάμπος” ή στα “Γερακόφανα”, τρώμε σαρακοστιανά στην Ταβέρνα Αψίδα και χαλαρώνουμε στις ζεστές μεζονέτες Alexander Suites.. Περνάμε υπέροχα!
τηλ. κρατήσεων: 28330 51160
www.alexanderhotelgerakari.gr

 

 

 

Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017

 

12:30-14:30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά με θέμα: “Μάσκες με την τεχνική της γυψόγαζας” στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων (Χειμάρας 8). Οργάνωση – επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, Ζωγράφος και Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Είσοδος ελεύθερη

 

Κυριακή 19 έως Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017

Φεστιβάλ Πόλης στην Πλατεία Μικρασιατών

Από τις 19:00 έως τις 22:00 κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες μαθητών και φοιτητών παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αρωγός στην καλλιτεχνική έκφραση των νέων!

Καθημερινά από τις 17:00-19:00 εργαστήρια με κατασκευές και μεταμφιέσεις για παιδιά και όχι μόνο.

 

Πέμπτη  23 Φλεβάρη 2017

Ποδηλατοβόλτα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους 

19:00 Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι φίλοι του ποδηλάτου μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς γεμίζοντας τους δρόμους της Παλιάς Πόλης με κέφι και  φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες. Τη δράση στηρίζουν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Κατάληξη Πλατεία Μικρασιατών.

 

Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017

Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες.

19:00 Έναρξη από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, οι μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας.

20.30 Τερματισμός και Κρητικό γλέντι από μουσικούς της πόλης μας στην πλατεία Μικρασιατών.

 

Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017

Παιδική παρέλαση

17:00  Έναρξη από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου

18:30 Τερματισμός και παιδικό  πάρτι στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου .

Πάρτυ στην Περιηγητική Λέσχη (οδός Αγ. Φραγκίσκου) με το τέλος της παρέλασης - διοργάνωση ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ CLUB

 

Νυχτερινή Παρέλαση

21:00 Εκκίνηση νυκτερινής παρέλασης από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου

Συμμετέχει η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών BatalaCreta

22:30 Τερματισμός και live συναυλία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στην πλατεία Μικρασιατών.

 

Κυριακή 26 Φλεβάρη 2017

Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων

14:00 Εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.

Παρουσιάζει η Ράνια Κωστάκη και ο Παντελής Σπυριδάκης.

15:00  Djparty στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Σοχώρα)

 

18:30 Ελ. Βενιζέλου. Τελετή Λήξης Ρεθ. Καρναβαλιού 2017

Καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα

Live Συναυλία με τη ΜΑΛΟΥ

LOGGIA (Παλιό Μουσείο) street party ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΑΛΛΩΝ (μετά το τέλος της παρέλασης)

 

Καθαρά Δευτέρα  27 Φλεβάρη 2017

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

12:30 Παραδοσιακά Κούλουμα με φασολάδα στο παρκινγκ Περιβολίων (Γοργοποτάμου & Καλογεράκη). Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. & Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων – Μυσσιρίων «Εμμανουήλ Παχλάς».

 

On line women's shoppingOn line women's shopping

ΓΕΡΑΝΙ

10:00 Η μάχη χαρταετών. 12:30 Η παρέλαση της Καμήλας. Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου «το Καμάρι».

ΑΡΜΕΝΟΙ

12:00 Αναβίωση εθίμου μουτζουρώματος με παραδοσιακά κούλουμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ

11:30 Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου Μπεγιράκι και μουτζουρώματα από τους νέους του χωριού. Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελεύθερνας.

ΡΟΥΣΣΟΣΠΙΤΙ

Παραδοσιακά κούλουμα και πέταγμα χαρταετού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουσσοσπιτίου και την καρναβαλική ομάδα ΆΡΚΑΛΟΙ.

ΣΩΜΑΤΑΣ

11:30 O Πολιτιστικός Σύλλογος Σωματά προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα.

ΦΩΤΕΙΝΟΥ

11:00 Παραδοσιακά κούλουμα, φασολάδα και πέταγμα χαρταετού.

Διοργάνωση:  Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινού.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΜΕΛΙΔΟΝΙ 12:00 Αυγομάζωμα και 14:00 Κλέψιμο της Νύφης και Καντής 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

12:30 ΜΕΡΩΝΑΣ Παραδοσιακά δρώμενα, παιχνίδια, μουσική, με την συμμετοχή όλων. «Ντύσου στολίσου νυφικά και βάστα το βουργιάλι, να δεις λεράδες και θεριά και μουζουδιάς το χάλι».

 

 

Κυνήγι Θησαυρού 2017

22 Γενάρη 2017

2ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού «Το δίλημμα»

Διοργάνωση: Ανιχνευτές

www.anixneutes.eu

4 & 5 Φλεβάρη 2017

20ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού 2017 «Ταξίδι σε άγνωστο πλανήτη»

Πανεπιστήμιο Κρήτης, περιοχή Γάλλου

Διοργάνωση: Ανιχνευτές,  www.anixneutes.eu

 

10 Φλεβάρη 2017

Πάρτυ ομάδων για το 28ο Κυνήγι Θησαυρού 2017

Κέντρο «Μέγαρο»

Διοργάνωση: Ανιχνευτές,  www.anixneutes.eu

 

11 Φλεβάρη 2017

Απόπειρα  κατάρριψης ρεκόρ Guinnessγια το πολυπληθέστερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο!

 

11 & 12 Φλεβάρη 2017

28ο Κυνήγι Θησαυρού «Αν(τ)άξιος»

Διοργάνωση: Ανιχνευτές, www.anixneutes.eu

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 σας καλωσορίζει: Στέλιος Σαμψών, Πέπη Μπιρλιράκη, Μάνος Παλαφούτης, Διαμάντα Δελήμπαση, Θανάσης Σταυρουλάκης και Γιώργος Χάσικος.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)

Υπεύθυνοι Τομέων: Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αλεξάκης, Σταμάτης Γαβαλάς, Ιωάννης Δραμηλαράκης, Θοδωρής Κελαράκης, Πέτρος Κλαψινός, Πόπη Κρυοβρυσανάκη, Kατερίνα Μανετάκη,  Νίκος Μαρκαντώνης, Γιώργος Νάστος, Γιώργος  Παπαδόσηφος, Ελένη Πατσαχάκη, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Λεωνίδας Πισκοπάκης, Άκης Πλαίτης, Ρένα Σειραγάκη, Γιάννης Σκαρβέλης, Δημήτρης Σκουλούδης, Μιχάλης Σταράκης, Γιώργος Σταυρουλάκης, Στεφανία Φραγκιαδάκη, Βαλάντης Χόμπης.

Δείτε την συλλογή μας  με τα video μας...Rethymno _Carnival

Φωτογραφίες....#Rethymno _Carnival

Share on Social Media

Explorer Rethymno Summer 2017

(UA-88988814-1)